Händelser:
Emmys 2014
Emmys 2014
Den 25e augusti är det dags för Emmy-galan i USA, där föregående säsongs bästa TV-serier ska belönas. Galan leds av Saturday Night Live-mannen Seth Meyers, och bland de nominerade hittar vi flera TV-serier.nu-favoriter.

True Detective dyker föga förvånande upp i flera kategorier. Bland annat är både Woody Harrelson och Matthew McConaughey nominerade för bästa manliga huvudroll i en dramaserie. En kategori som bjuder på hårt motstånd ifrån bland andra Bryan Cranston (Breaking Bad) och Kevin Spacey (House of Cards). Jag hoppas och tror att Matthew eller Woody tar hem det, men risken finns att de på något sätt tar ut varandra – detta händer lätt när en serie får flera nomineringar i en och samma kategori. I övrigt är True Detective nominerad för bästa dramaserie, bästa regi och bästa manus. Här kan ni läsa vår recension av serien.

Förra året var Netflix en nykomling på galan, och streamingtjänstens egna serier har flera nomineringar även i år. Orange is the New Black har välförtjänt uppmärksammats i kategorier som bästa komediserie, bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie (Taylor Schilling, som spelar Piper), bästa kvinnliga biroll (Kate Mulgrew, ”Red”) samt regi och manus. Totalt blev det åtta nomineringar. Jag tippar på att den tilldelas en statyett för bästa komediserie, där det hårdaste motståndet nog är Silicon Valley.

Fargo har också många nomineringar. Kristoffer på TV-serier.nu tilldelade den nyligen högsta betyg i sin recension, och hoppas därmed på att Billy Bob Thornton kniper priset för bästa manliga huvudroll i en miniserie – där han bland annat tävlar mot Martin Freeman ifrån samma serie.

I vanlig ordning är det ganska snårigt att få en överblick kring Emmy-nomineringarna. Kategorierna är många, och skillnaden mellan miniserie, komediserie, dramaserie, TV-film etcetra kan ibland kännas ganska luddig. Vad man kan konstatera är att hyllade serier som Game of Thrones, Mad Men, Louie och Girls är nominerade i de flesta stora kategorierna.

Mitt tips? Håll koll på nykomlingarna. True Detective och Orange is the New Black bör ta hem så mycket som det bara går. Vi får se den 25e augusti, om vi lyckas ta oss igenom kategorier som ”Outstanding writing for a variety series” och ” Outstanding Host for a Reality or Reality-Competition Program”.

På galans officiella hemsida hittar du samtliga nominerade.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play