Händelser:
Sexigt vampyrmysterium
Sexigt vampyrmysterium
Sex, blod och mysterium. Det skulle kunna sammanfatta True Blood från HBO. En filmatisering på en serie böcker, av Charlaine Harris, där den oskyldiga unga kvinnan faller för den långe mystiske främlingen, och deras kärlek hotas av nattens faror och monster.

Vi presenteras för en tid där vampyrer promenerar in på pubar utan att dölja sina gaddar. Vi landar i en liten inskränkt småstad i Louisiana där feta lastbilsgubbar, missnöjda änkor, kåta ungdomar och ensamstående morsor samlas vid baren varje kväll. Där jobbar Sookie (Anna Paquin) som servitris, bland skabbiga män som skrålar till countryrock. Hon tror sig vara mer märkvärdig än någon annan i småbygden, men hon bär faktiskt på en stor förmåga.

Ända sedan hon var liten har hon kunnat uppfatta andras tankar. Så fort hon går in i ett rum bombarderas hon av andras snuskiga fantasier och innersta hemligheter. När serien tar sin början stiger så plötsligt vampyren Bill in på baren där hon jobbar. Han är mystisk, med blek hy, långa huggtänder och sugande blick.

Hon dras mot främlingen, och det dröjer inte länge förrän hon har sugits in i hans värld. In i en värld av lustfyllt begär och dunkla mysterium. In i vampyrernas värld.

Det krävs en viss hårdhudhet för att se True Blood. Sookie agerar detektiv med sin förmåga i dagsljuset och faller in i kniviga situationer på natten. Anna Paquins inlevelse i rollen överraskar gång på gång med starka känslor och nya uttryck. Hon är som ett komplement till Bill (Stephen Moyer), vampyren som hon förälskar sig i. Han är mer tystlåten och iakttagande och säger inte mer än vad som kan få den spända stämningen att slaka.

Säsong 1 öppnar med ett gastkramande startfält till intriger som ska flätas samman, och trådar lämnas öppna inför fortsättningen. När vi kommer in i säsong 2 tätnar mystiken och skuggor lurar bakom varje hörn. En ny mördare verkar smyga omkring i småstaden.

Sookies bror Jason tar mycket plats. Han plågas av dåligt samvete och försöker rättfärdiga sig själv för sitt inblandade i morden under första säsongen. Ett plötsligt infall får honom att gå med i en sekt, där ödmjukt aggressiva kristna slåss med ord i sina tajta kragar i tv-debatter för att reta vampyrerna. Han trasslas in i deras nät av ständig bekräftelse och inte minst deras hat mot de syndiga vampyrerna. Till slut puttas han ut till att bevisa sin tro tills han står öga mot öga med den han en gång var.

Säsong 2 fördjupar karaktärerna i hela serien. Sam Merlotte får tampas med en gammal bekant som dyker upp i Bon Temps trakter. Bill möter sin skapare och tvingas återuppleva minnen som han bestämmer sig för att begrava för länge sedan. Den bittra före-detta sheriffen i stan kommer Jason närmare trots deras motstridigheter. Tara hittar den nya kärleken hemma hos en ovanligt gästvänlig främling med urflippade hippiefester. Fester som hypnotiserar gästerna till vansinne. Något som tillslut fullständigt tar över stan.

True Blood fortsätter överraska i säsong 2, och bjuder in till mer mörka så väl som förföriska mysterier för den som hungrat efter mer. Serien är verkligen något för den blodtörstiga att sätta tänderna i.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
frida.albinsson@tv-serier.nu
3 följare
Ser just nu: Merlin
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play