Händelser:
Borta bra men hemma bäst
Borta bra men hemma bäst
VARNING: Texten innehåller spoilers, läs ej om du inte har sett de första tre säsongerna!

Efter den chockartade finalen à la ”Game of Thrones” av Homelands tredje strålande säsong, är det otroligt kul att det äntligen rullar igen. Brodys brutala hängning tog ett tag att släppa, och det var svårt att föreställa sig Homeland utan honom. Brody och Carrie’s relation har varit Homelands fasta punkt sedan säsong ett. Storyn har vänts upp och ned några gånger, men Brody och Carrie har alltid fungerat som någon slags trygghet. Nu har iallfall säsong fyra äntligen gjort sin entré i tv-hösten utan Brody, och det börjar bra.

Avsnitt ett och två gick, till min stora glädje som ett dubbelavsnitt. Avsnitt ett heter något så naggande som ”The Drone Queen”, och inleds i Kabul där Carrie numera är Stationschef. Hon får ett tips från en av sina mest pålitliga källor om ett högprioriterat mål som befinner sig i en byggnad. Carrie ger ordern, och byggnaden raderas från jordens yta. När det sedan visar sig att Carrie bombat ett bröllop med fyrtio civlia offer, blir hon hemkallad till Washington.

Carrie’s galenskap som är en av Homelands mest intressanta grundpelare, är inte direkt påtaglig innan hon kommer hem. Där väntar nämligen Hennes och Brody’s dotter Frannie. Carrie hanterade nyheten om bröllopet som en isdrottning, men när hon släpas hem och tvingas konfrontera sin dotter förstår man att hon fortfarande är samma gamla galna Carrie, som man lärt sig älska. Redan en dag efter hemkomsten hittar hon på ett sätt att bli återkallad, och lämnar dottern till sin syster igen. Hon går på flyget mot Islamabad fast besluten att ta reda på vad det var som gick fel med bombningen.

Quinn har det tufft under sina första delar i säsongen. Tiden på fältet börjar ta ut sin rätt, och han är rätt instabil. Han ägnar sig åt apatiskt drickande, och nekar när Carrie ber honom följa med till Islamabad. Vad hans roll i säsongen kommer bli är svårt att säga, men jag hoppas han får mycket utrymme. Han känns som ett ospelat kort, och jag hoppas de spelar ut honom under säsongen. Saul jobbar i den privata sektorn, men kan inte låta bli att hålla sig underrättad. Han lutar åt att ge sig in i spioncirkusen igen, men vad Saul ska ta vägen under säsong 4 återstår att se.

Det känns som om vi har en väldigt Carrie-fokuserad säsong av Homeland framför oss, och det är inget jag klagar över. Men vem vet, vad som helst kan hända. Spelet är igång, och det ska bli otroligt kul att se vart det tar vägen.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
simon.karlsson@tv-serier.nu
15 följare
Ser just nu: 100 Code
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play