Händelser:
Zombiefrossa
Zombiefrossa
Väntan har varit lång och dötrist, men nu när höstmörkret sänker sig gör även en gammal vän sin efterlängtade comeback. Jag pratar såklart om serien som fortsätter sätta rekord i tittarsiffror, säsong efter säsong. The Walking Dead stormar in i TV-hösten med sin über-hypade femte säsong. De inledande avsnitten hintar om en zombie-höst vi sent lär glömma. Säsongspremiären sågs av den näst intill obegripliga siffran 22,4 miljoner amerikanska tittare, och det gamla rekordet slogs i småbitar. Efter att själv ha avnjutit avsnittet, och de följande, har jag svårt att tänka mig att någon lämnades oberörd.

Senast vi såg vårt favoritgäng med överlevare, anlände de till fristaden Terminus. Terminus visade sig vara motsatsen till en fristad. Det vill säga ett helvete bebott av psykotiska kannibaler som effektiviserat människoslakt till den grad att det inte längre berör dom. Rick’s avslutande ord ”They’re screwing with the wrong people”, lämnade oss i något slags apatiskt tillstånd när säsongsfinalen rullade i våras. Nu när säsong fem rullar igång, hittar vi Rick och gänget precis där vi lämnade dem. Instängda i ett godståg utan chans att fly. Rick, Daryl, Glenn och Bob, förs tillsammans med ett par okända Terminus-fångar till ett rum, där de radas upp för avrättning. Ett par halsar skärs upp, och dödsångesten i Glenns ansikte tillsammans med de så bekanta inledande stråkarna sätter tonen för vad som är de mäktigaste, och mörkaste avsnitten hittills i seriens historia.

Efter introt får vi se den omaka trion bestående av Tyrese, Carol och lille Judith vandra genom skogen. De stöter på en kille från Terminus, och hör hur han pratar med sina kannibal-vänner via en walkie talkie. De buntar ihop honom, och Carol beslutar sig för att ta sig an ett fritagningsförsök. Vi vet alla hur stenhård Carol är vid det här laget, och spänningen är påfrestande påtaglig när hon ger sig av mot Terminus medans Tyrese stannar kvar för att passa Judith. Det är uppenbart att systermordet de bevittnade i säsong fyra var svårare för Tyrese att hantera än det var för Carol. Med list, zombie-tarmar och fyrvererier lyckas Carol annihilera en propan-tank och de levande döda stormar sakta men säkert Terminus. Rick tar tillvara på förvirringen, och bevisar återigen att han är den hårdaste karaktären på TV.

Efter en spektakulär flykt som inte är något annat än godis för min, numera tillfredsställda Zombie-abstinens, återförenas hela gänget i skogen. Det är svårt att inte darra på läppen när alla återförenas i ett kramkalas, och Rick och Carl inser att Judith faktiskt lever. Efter att gruppen övertygat Rick om att de faktiskt inte behöver återvända till Terminus för att fortsätta avrättningen av dess invånare, påbörjar de sin vandring ut i det okända. Varje cell i min kropp rös av välbehag när eftertexterna började rulla, och förväntningarna inför säsongen kunde inte varit högre.

Karaktärsgalleriet i säsong fem känns som den starkaste line-upen hittills, och bäddar för en intressant drama-aspekt av säsongen. Alla skådisar känns gedigna i sina roller och de finns ingen man hade velat byta ut. De delar även snabbt upp sig, och det verkar som om vi kommer få följa två gäng på olika håll under säsongen, vilket är jävligt spännande. Fortsätter säsongen hålla samma standard som den hittills gjort, kommer vi få bevittna TV-historia under hösten.

ARTIKEL SKRIVEN AV:
simon.karlsson@tv-serier.nu
15 följare
Ser just nu: 100 Code
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play