Händelser:
Förhandstitt: Looking, säsong 2
Förhandstitt: Looking, säsong 2
I min recension av den första säsongen jämförde jag Looking med den amerikanska versionen av Queer as Folk. Då den sistnämnda handlade om både relationer och den tidens omständigheter, så fokuserar Looking mer på relationer än något annat. I och med detta önskade jag mig mer intressanta karaktärer och att Looking skulle våga ta ut svängarna mer, eftersom jag tyckte att den första säsongen mest tågade på i nån slags fumlande vardagstristess.

Och tänk, ibland får en pojke precis vad han önskar sig. Andra säsongen av Looking startar med en smäll, ett intensivt avsnitt som gör att jag vill se mer. Det visar sig att den första säsongen la grunderna för den andra som är snäppet vassare. Vi har lärt känna karaktärerna lite grann – nu kan vi gå ”all in” på deras liv och relationer. Alla är kärlekskranka i den här säsongen, men särskilt rättvis eller enkel att ha att göra med, det verkar kärleken aldrig vara. Det får vi många exempel på här.

Jag får känslan av att Looking riktar sig till en något äldre publik, den målgrupp som möjligtvis tröttnat på baksmällor och one night stands – och efter alla år på nattklubbarna plötsligt ska försöka förstå sig på det här med att vara två. Eller att vara två tillsammans med en som alltid vill vara tre. Är någon monogam längre? Och även om man tror sig tycka att ett öppet förhållande är en självklarhet, vad gör man när ens reptilhjärna överraskar en med svartsjuka? Oro för att en vän dricker för mycket och tar för mycket droger, samtidigt som man själv vill dricka och ta ett piller ibland – vad är bruk och vad är missbruk? För att inte tala om det ständigt överhängande hotet om HIV. Allt detta, och då har jag bara sett fem avsnitt av tio nya.

Looking växer långsamt, och jag tror att om HBO hanterar dess potential rätt så kan det här bli ett drama vi vill följa under många år. För här finns igenkänningsfaktor (eller aha-upplevelser om man inte är bevandrad i HBTQ-samhället), tillfredsställande skådespel och välskrivet manus. Serien undviker politik och tar omvägar kring det riktigt kontroversiella – här handlar det om kärlek och identitet. Och det kan ju vara nog så omvälvande.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
daniel.holmen@tv-serier.nu
5 följare
Ser just nu: Medium
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play