Händelser:
Förhandstitt: Bosch, säsong 1
Förhandstitt: Bosch, säsong 1
Jag har läst ett par böcker av Connelly genom åren, och alltid tyckt att de är bra och underhållande deckare. De har en rå och genuin ton som inte mycket annat i deckargenren besitter. När jag fick höra att detektiv Harry Bosch skulle få en egen tv-serie, nickade jag gillande på huvudet. Harry Bosch och hans privatliv är en perfekt setup för en spännande kriminalserie med bra och intressanta karaktärer. Efter fyra avsnitt är jag fortfarande positivt inställd.

Harry Bosch (Titus Welliver) är som bekant för alla fans av böckerna, en intressant karaktär med många lager. Han är före detta soldat i specialstyrkorna, och sitter därmed på kvalitéer som gör honom intressant som polis. Han hanterar farliga situationer med oerhörd ponuds, och har en instinkt som är svårslagen. Däremot begår han ofta övertramp som polis, och det är precis så serien inleds.

I första avsnitt får vi se Bosch skjuta och döda en misstänkt. Detta leder till en intern utredning om Boschs lämplighet som polis. Han blir avstängd från jobbet, men detta hindrar honom inte från att dras in i ett nytt fall. Benen från en pojke som mördats tre årtionden tidigare hittas, och Bosch blir omedelbart krokad. Under de första avsnitten jag fått förmånen att se, kämpar Bosch med internutredningen samtidigt som han gräver i mordet. Självklart röker han också väldigt mycket cigaretter. Han börjar även dejta en kollega vid namn Julia Brasher(Annie Wersching) som jag omedelbart fattade tycke för.

Den övriga casten känns solid och gör ett bra jobb. Framförallt Annie Wersching, men även Jamie Hector gör rollen som Harrys sköna partner Jerry Edgar väldigt övertygande. Titus Welliver själv är ju en kille man sett hundratals gånger på skärmen. Det känns iallafall så, eftersom han har hängt med länge och gjort fruktansvärt mycket. Det här kan däremot vara första jobbet där han har huvudrollen, och det tar ett par avsnitt innan man vänjer sig. På förhand var jag väldigt skeptisk, och det är jag fortfarande till viss del. Titus är okej, men om han håller som huvudroll i en serie som sträcker sig över flera säsonger återstår att se.

Helhetsintrycket är att Bosch är en bra, nagelbitande kriminalserie som säkert kommer gå hem i stugorna. Om den lyckas vara intressant under en längre period, återstår att se.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
simon.karlsson@tv-serier.nu
15 följare
Ser just nu: 100 Code
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play