Händelser:
Tramsig postapokalyps
Tramsig postapokalyps
Skildringar av livet efter den stora katastrofen har vi sett en hel del av de senaste åren. Filmer som The Road och Oblivion, TV-spel som The Last of Us och Metro 2033, eller serier som The Leftovers och The Walking Dead. Det är ett ämne som ständigt fascinerar, och som dessutom gör sig bra på film och TV.

Vad vi dock inte sett lika mycket av, är humoristiska äventyr i postapokalypsen. Tonen brukar snarare vara mörk, tung och allvarlig. För hur roligt är det egentligen att det har gått åt helvete för jorden och det liv vi lever? Väldigt skoj, om du frågar Phil Lord och Chris Miller, som ligger bakom den nya serien The Last Man on Earth. Som är just en komedi i I am Legend-setting.

Miller och Lord har tidigare regisserat de klart roliga Jump Street-filmerna, och den ännu bättre Lego-filmen. De har en känsla för absurd humor och fiffiga klipp, och om några ska lyckas med detta märkliga serieprojekt, är det de.

The Last Man on Earth handlar alltså om den sista mannen på jorden, spelad av Saturday Night Live-mannen Will Forte. Katastrofen som utplånat mänskligheten är oklar, men klart är att vår hjälte fortfarande är kvar och lever som en gris i Tucson. Pilotavsnittet består mest av scener där han super ner sig, bajsar i en pool, pratar med sina låtsaskompisar, och är fruktansvärt kåt. Fram tills att han träffar den sista kvinnan på jorden (Kristen Schaal). Såklart.

Som sagt brukar jag uppskatta den typen av humor som Miller/Lord producerar, men detta är tyvärr ett undantag. Konceptet är intressant, men… Det håller inte! Serien känns tramsig, jobbig och inte speciellt genomtänkt. Försöken till humor faller platt, kemin mellan huvudollsinnehavarna obefintlig, och man tröttnar snart på att alla skämt antingen handlar om sex eller om hur äcklig snubben är.

Jag kan ha fel. Kanske har skaparna ett par rejäla ess i bakfickan som de kommer dra fram under den första säsongens gång. Än så länge är detta dock en rejäl besvikelse. Jag ser hellre än mysig sitcom som Brooklyn Nine-Nine om jag är sugen på skön tramshumor, och jag ser hellre gravallvarliga och ångestladdade The Walking Dead om jag vill ha undergång. Postapokalypsen ÄR faktiskt inte så jävla rolig!
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play