Händelser:
Krisande Coogan i Happyish
Krisande Coogan i Happyish
Trailern till Happyish var inte speciellt lovande. Steve Coogan som bitter medelålders man, trött på livet och framförallt trött på den nya tekniken (att plocka billiga poänger på hur löjligt det är med sociala medier känns ganska gjort). Extra märkligt kändes det att det egentligen var tragiskt framlidne Philip Seymour Hoffman som skulle gjort huvudrollen – inte direkt en man känd för tramsiga komediserier.

Som tur är visar det sig att vi har att göra med ett klassiskt fall av dålig marknadsföring. Ironiskt, då Coogans karaktär jobbar med just reklam. Men på Showtime verkar man inte riktigt ha fattat hur man ska få folk att titta på Happyish. Och visst, att marknadsföra en ganska finstämd, humanistisk och ofta underfundigt rolig serie är svårt.

För Happyish är bra. Piloten sätter stämningen direkt, Coogan är utmärkt i ena huvudrollen, och Kathryn Hahn är minst lika bra i den andra. Hahn är känd från komedier som We’re the Millers och The Dictator, och är väldigt rolig. Men hon visar sig också ha stor talang för seriens mer dramatiska delar. Både hon och Coogan känns som riktiga människor, och är dessutom ett väldigt bra par.

Det är egentligen inte mycket som faktiskt händer i de avsnitt av serien jag sett. Thom (Coogan) jobbar med reklam och känner sig gammal. Hans fru Lee (Hahn) går mest hemma och undrar om hennes dröm om att bli konstnär för alltid är förlorad. De har en snäll liten son, ett par sköna bästa vänner, och livet rullar på. De är lyckliga. Eller ja, ganska. Ibland bryts seriens vardagslunk av att karaktärerna dagdrömmer, och vi bjuds då på snyggt animerade inslag. Den humoristiska kvalitén i dessa inslag varierar, men det är ändå ett ganska skojigt grepp.

Det jag har svårt för med Happyish är när Coogan blir för bitter. Eller när han inte känner till ”ungdomliga” fenomen som Frank Miller (Millers mest kända serietidningar gavs ut på 80-talet). Än så länge har dessa delar av serien hållit sig i bakgrunden, och jag hoppas det förblir så. För vi behöver inte en till bitter medelålders man i TV-rutan. Jag hoppas istället att serien fortsätter vara ett fint porträtt av ett skönt par och deras vardag, att man låter karaktärerna utvecklas och fördjupas, och att storyn är tillräckligt stark för att klara en hel säsong.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play