Händelser:
Serier vi är taggade på 2016
Serier vi är taggade på 2016
1. Game of Thrones
Det absolut största som händer i serievärlden 2016 blir, återigen, Game of Thrones. För första gången har serieskaparna David Benioff och D.B Weiss ingen färdig bok att bygga säsongen på, vilket innebär att ingen har koll på vad som kommer att hända. Inga jobbiga jävlar som självbelåtet kan säga att ”Jag har faktiskt läst böckerna, jag VET vilka som kommer att dö! Jag VET vad som händer med Jon Snow!” (Okej, hade jag läst alla böcker, hade jag förmodligen varit likadan). Hypen är hursomhelst enorm, ryktena har gått varma på internet sedan den femte säsongen avslutades, och det vi framförallt hoppas på är att det blir lika bra den här gången också.

Säsong 6, premiär april.

2. Westworld
Förutom Game of Thrones återkomst, är det Westworld jag är absolut mest taggad på under 2016. Serien bygger på Michael Crichtons science fiction-roman om ett futuristiskt nöjesfält som kan skicka besökaren till en mängd olika världar. Hjärnorna bakom serien heter Jonathan Nolan (Interstellar), Lisa Joy (Burn Notice) och J.J Abrams (Lost, Star Wars). Som om det inte var nog, medverkar skådespelare som Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, Thandie Newton och Jeffrey Wright. Så spännande!

Säsong 1, premiär februari.

3. The X-Files
Arkiv X är äntligen tillbaka! Mulder och Scully är tillbaka! Originalskådisar, originalskapare och allt. Visst, filmen från 2008 var inte speciellt bra. Visst, man kan fråga sig om vi verkligen behöver väcka det här liket igen. Men det klart vi behöver! Ett X-files år 2016 erbjuder oändliga möjligheter, och det vi framförallt hoppas på är att Chris Carter verkligen uppdaterar serien, så att den känns angelägen igen. Hoppas, hoppas, hoppas.

Säsong 1 (räknas som en ny serie, men tekniskt sätt är det den 10:e säsongen), premiär 24:e januari.

4. The Shannara Chronicles
Terry Brooks kultfantasy blir TV-serie. Böckerna skulle absolut fungera på TV om det görs rätt, och visst finns det plats för en till stor fantasyserie. Det stora frågetecknet är att det är MTV som producerar serien. MTVs övriga bidrag i fiktions-TV heter till exempel Teen Wolf och Scream. Så visst är många fans skeptiska, men man vet ju aldrig!

Säsong 1, premiär 5:e januari.

5. American Crime Story
En ny ”anthology series”, där varje säsong ska fokusera på ett känt amerikanskt brott. Första säsongen kommer att behandla ”The People vs OJ Simpson” – och det är ju sjukt spännande. Cuba Gooding JR spelar OJ, och David ”Ross” Schwimmer agerar Robert Kardashian. Vi får se om det blir en comeback för de två skådespelarna, eller om vi har en framtida kalkonklassiker på ingång. I andra roller märks John Travolta, Selma Blair och Nathan Lane. Potential finns, absolut.

Säsong 1, premiär 2:a februari.

Bubblare: True Detective
Visst var säsong 2 en av 2015s stora besvikelser. Någon tredje säsong är inte ens officiellt utannonserad. Men vi hoppas. Hoppas att Nic Pizzolatto kan hitta tillbaka till den sanslöst höga nivå som seriens första säsong höll.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play