Händelser:
Pilot: Sex and the City
Pilot: Sex and the City

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Att ta ett grepp på det fenomen som är serien Sex and the City kan kännas svårt. Den har med åren blivit något större än sig självt, något som alla känner till, som alla har en åsikt om. Den var nyskapande och cool, och är idag en självklar del av vår populärkulturella kanon. Det är idag lätt att avfärda den som en bagatell. Det är också lätt att tycka om den.

Jag är själv inget stort fan, men kan inte heller bortse från de kvaliteter som finns. Det glassiga New York-liv som presenteras är någon slags verklighetsflykt de luxe, en vardag som består av härliga bruncher, drinkar, dater och fräcka fester. Jobbet är något som mest finns i periferin. Visst existerar ångest i Sex and the City-universumet – men den går oftast att råda bot på med en cosmo och ett peptalk.

Piloten till serien introducerar oss för Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. Carrie agerar som alltid berättare, men vi får tyvärr dras med säsong 1s tradiga ”titta in i kameran och prata med publiken”-grepp. Vi möter också viktiga biroller som Stanford (idag kritiserad för att vara en stereotyp bild av en homosexuell man) och Mr. Big.

Frågan är om Sex and the City håller fortfarande? Den är betydelsefull, glassig, medryckande och underhållande. Men också väl ytlig. Jag lockas betydligt mer av den ångestdrivna Hanna i Girls än av Carrie Bradshaws trista kolumner.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play