Händelser:
Pilot: True Detective
Pilot: True Detective

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.”I get a bad taste in my mouth out here... aluminum... ash... like you can smell a psychosphere.”

När jag en sen natt under förra året såg pilotavsnittet av True Detective, kunde jag knappast ana vilken resa jag hade framför mig. Jag, och resten av världens TV-seriefantaster. För vilken sensation det blev! Första säsongen är bland det absolut bästa jag sett i serieväg, en resa rakt in i mörkrets hjärta, med två av världens just nu bästa skådespelare i huvudrollerna.

True Detective inleds år 2012 med att Martin Hart (Woody Harrelson) och Rust Cohle (Matthew McConaughey) i separata intervjuer berättar om hur de 1995 jobbade som poliser tillsammans. I tillbakablickar följer vi hur de fick ett mystiskt ritualmord på halsen, men intervjuarna verkar också nyfikna på deras relation. Cohle är en suspekt typ, och seriens pilotavsnitt handlar mycket om hur de två poliserna försöker lära känna varandra.

Jakten på en fruktansvärd seriemördare tar inte fart på allvar i pilotavsnittet, men jag fångas ändå direkt av seriens suggestiva bilder och stämningsfulla musik. Matthew har nog aldrig varit bättre än här – och det är inte konstigt att detta blev peaken i McConaughey-renässansen (många tror att han fick en Oscar lika mycket för sin insats här, som i filmen Dallas Buyers Club). Jag vill dock också verkligen lyfta fram Woody Harrelson. Det blev inte lika mycket hype kring hans rolltolkning, men han är också helt fantastisk och en av mina absoluta favoritskådespelare.

Såhär nästan två år senare står sig både pilotavsnittet och hela första säsongen lika bra som vid premiären. Seriens andra säsong känns redan bortglömd, och vi hoppas att skaparen Nic Pizzolatto hittar tillbaka till denna skyhöga nivå vid en eventuellt tredje säsong. Om du inte sett True Detective är det dags nu, och har du redan sett True Detective, kan du se den igen. För bättre än såhär blir det inte.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play