Händelser:
Pilot: Black Sails
Pilot: Black Sails

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Jag såg början på pilotavsnittet av Black Sails när det kom. Då fick jag intrycket att serien skulle vara smutsig och rå, mörk på ett sätt som bara en tv-serie om pirater kan vara. Nu, nästan två år senare har jag sett hela avsnittet och kan konstatera att den är någonting helt annat.

Det är en intressant synvinkel man har valt att porträttera pirater i, ett sätt som jag i alla fall aldrig tidigare har sett. Man väljer att inleda piloten på det klassiska sättet med aggressiva och arga män som skriker ”AAARR!” och rånar andra skepp för att sedan sälja vidare det som man kommer över. Ca en kvart in i avsnittet tar det dock en betydligt mer städad vändning där vi får se början på en verksamhet. Ett strukturerat sätt att driva ett piratskepp där alla på skeppet är lika värda och där man bokför allt man kommer över för att sedan kunna redovisa sina vinster, en skruvad variant av vilket företag som helst år 2015.

Jag gillar idén. En städad piratserie kan, hur löjligt det än låter, vara aningen befriande när allt man förväntar sig är mord och blod likt de hundratals filmer och tv-serier på temat som man tidigare sett.

Den största kritiken jag har gällande denna pilot är valen av skådespelare som inte alltid känns helt 100%. Även om de för det mesta är duktiga så kan jag inte släppa tanken av att majoriteten är snygga och förföriska, vilket ibland ger mig 90-tals såpopera-vibbar. Avsaknaden av kvinnor som inte spelar prostituerade i pilotavsnittet är också skrämmande. Frågan är bara om det av någon anledning är ett medvetet val eller om man har gjort misstaget och tänkt ”Men hur skulle det annars vara, dom är ju pirater?”.

Sammanfattningsvis är det ett väl utfört pilotavsnitt till en bra grundidé som får tittaren att vilja se vidare på Black Sails. Vill du se ett Suits i pirat-version bör du i alla fall ge denna pilot en chans!
ARTIKEL SKRIVEN AV:
dean.sacirovic@tv-serier.nu
51 följare
Ser just nu: Good Trouble
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play