Händelser:
Pilot: Penny Dreadful
Pilot: Penny Dreadful

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.En snabbskjutande cowboy, Dorian Gray, Frankensteins monster, en gammal jägare, en femme fatale och professor Van Helsing blir alla indragna i jakten på Greve Dracula. Nej, jag pratar inte om en sent påkommen uppföljare till Sean Connery-filmen The League of Extraordinary Gentlemen. Det är inte heller någon slags spinoff på Hugh Jackman-”klassikern” Van Helsing (även fast en reboot på den faktiskt är på gång, med Tom Cruise i huvudrollen).

Nej, detta gäng strålar samman i serien Penny Dreadful. Och visst, konceptet är rätt fjantigt. Men det är ju en påkostad serie skriven av Skyfall-mannen John Logan! Med Josh Hartnett och Eva Green i huvudrollerna! Detta måste vara bra! I alla fall inte så väldigt fjantigt! Eller?

Penny Dreadful utspelar sig i viktorianska London, där dimman ligger tät och döden bara är en skum gränd bort. Öppnar man fel dörr kan man stöta på både varulvar, vampyrer och spöken. Hit lockas revolvermannen Ethan Chandler (Hartnett) av den gåtfulla Vanessa Ives (Green). Ives försöker tillsammans med den åldrade jägaren Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) spåra upp dennes försvunna dotter, som verkar ha hamnat i klorna på en välkänd greve. I jakten stöter de ihop med diverse välkända figurer i något ny tappning.

Piloten av Penny Dreadful är klart lovande, med fokus på Hartnetts och Greens karaktärer. Problemet med serien är att den längre fram tappar bort sig helt i sig själv. Den lever inte upp till sina egna höga ambitioner, och slutresultatet känns spretigt, tillgjort och löjligt. Jag önskar att man hade skurit ner på antalet karaktärer hämtade ifrån skräcklitteraturen, fokuserat på sin egen story, och haft ett tydligare mål med serien. Nu kan man egentligen lika gärna se om The League of Extraordinary Gentlemen eller Van Helsing. Och det är inget gott betyg, för ni minns väl hur fjantiga de filmerna var?
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play