Händelser:
Pilot: Ray Donovan
Pilot: Ray Donovan

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Ray Donovan är en serie som flugit under radarn för mig, trots bra kritik och stora skådespelare. I höstas avslutade den sin tredje säsong, med en fjärde på väg. Jag tar mig an första säsongens pilotavsnitt med relativt höga förväntningar.

Titelkaraktären (Liev Schreiber) är en professionell ”fixare” i Hollywood. Eller, Hollywood och Hollywood, han och frugan Abby (Paula Malcomson) bor i Kardashian-täta Calabasas. Vilket hon inte är särskilt nöjd med – hon vill hellre bo i Beverly Hills. Trots detta lever de ett på ytan lyckligt familjeliv.

Men så var det ju det här med Rays arbete. Han är den främsta fixaren, den som kändisarna och/eller maffian ringer när allt skitit sig. Piloten inleds tillexempel med att en känd idrottsman vaknar upp bredvid ett lik. Tjejen han tagit med hem har under natten dött av en överdos. Snabbt ringer han då Ray, som med sin expertis snabbt löser problemet.

Saker och ting kompliceras i Rays liv då han får reda på att hans far (Jon Voight) släppts från sitt fängelsestraff och är på väg mot Kalifornien. Exakt vad som hänt mellan Ray och fadern är oklart – men Ray tycker inte om honom. Hotet om faderns ankomst ligger som ett spänningsmoment genom hela pilotavsnittet, och det är ett nöje att se Voight) när han väl dyker upp.

Det är alltid svårt att bedöma en serie på enbart piloten. Ray Donovan verkar spännande, men jag är inte helt såld. Schreiber känns lite väl macho-trist, och överlag är det en ganska grabbig stämning som råder. Det kan det såklart bli ändring på framöver, och jag ser ändå fram emot att se hur serien utvecklar sig. Potential finns, helt klart.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play