Händelser:
Pilot: Hit the Floor
Pilot: Hit the Floor

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Mycket ska man se som recensent, och här har vi en pilot till en serie som jag nog aldrig hade gett en chans i vanliga fall. Hit the Floor handlar om det fiktiva basketlaget Los Angeles Devils. Eller, den handlar om det fiktiva basketlaget Los Angeles Devils ”danslag”, LA Devil Girls.

Jag förstår inte riktigt vad ett danslag är för någonting, men jag tror att det har med cheerleading att göra. LA Devil Girls dansar i alla fall innan basketlaget spelar sina matcher. Ungefär som det riktiga cheerleading-laget Laker Girls gör innan LA Lakers spelar sina basketmatcher. Dock nämns aldrig termen cheerleading i Hit the Floor, så jag är inte helt säker. Klart är att detta är en del av amerikansk idrottskultur som jag inte är helt bekant med.

LA Devil Girls är i alla fall danslaget som alla vill vara med i, och seriens protagonist Ahsha (Taylour Paige) är inget undantag. Hennes mamma (som själv tidigare varit en Devil Girl!) tycker att hon borde jobba på bank istället, men när Ahsha förklarar att det är hennes allra högsta önskan att också bli en Devil Girl, så förstår modern såklart. Det är viktigt att följa sina drömmar!

Serien presenteras i bilder som mer påminner om Keeping up with the Kardashians än vanliga fiktionsserier. Tonen är glättig men försöker ändå att visa på något slags allvar, men det känns forcerat och löjligt. Speciellt när alla dansscener är ansträngt ”coola” och ”sexiga”.

Det är inget fel med att ta denna för mig okända sport på allvar. Problemet är att piloten till Hit the Floor är klyschig, forcerad och väldigt omodern.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play