Händelser:
Pilot: Fargo
Pilot: Fargo

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Jag gillar verkligen Coen-brödernas film Fargo från 1996. Den bjuder på en säregen stämning, en nattsvart historia från ett iskallt Minnesota, fullt av märkliga typer som går runt och säger ”Jaaa”. Minnesvärda roller för Steve Buscemi och Frances McDormand, och ett internationellt genombrott för Peter Stormare.

Jag blev milt sagt överraskad och ganska skeptisk när jag fick reda på att den skulle bli TV-serie. Dock skulle bröderna vara med på ett hörn som verkställande producenter, och när det castades skådisar som Billy Bob Thornton och Martin Freeman, blev jag klart nyfiken.

Serien är som tur är inte heller en remake på filmen. Det är en ny story och nya karaktärer, men stämningen och den speciella humorn är bevarad. Vissa karaktärer är också som andra versioner av filmkaraktärerna - Freeman motsvarar till exempel William H Macy. Det är ett annorlunda grepp som fungerar bra. Jag trodde till en början att jag skulle ha någorlunda koll på hur saker skulle utveckla sig – men redan i pilotavsnittet får jag en hel del överraskningar.

Piloten är nämligen ovanligt full av händelser. Istället för att vi bara introduceras för de olika karaktärerna, kommer faktiskt handlingen igång omgående. Billy Bob Thorntons skumme lönnmördare stöter på Freemans misslyckade försäkringsförsäljare i ett akutrum, vilket får förödande konsekvenser.

Det är ovanligt att jag inte vill avslöja mer om den faktiska handlingen – för jag blev rejält chockad flera gånger under avsnittets andra halva.

Har du inte sett Fargo är det dags nu. Serien är dessutom aktuell med sin andra säsong, som även den blivit hyllad.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play