Händelser:
Pilot: Parks and Recreation
Pilot: Parks and Recreation

HBO Nordics julutmaning

Den här texten är en del av HBO Nordics julutmaning där TV-serier.nu sitter med i seriepanelen och under de kommande dagarna kommer att ha pilotavsnitt i fokus.
För mer information kan du klicka här.Parks and Recreation hör till mina absoluta favoritserier. Den bjuder på ett av sitcomvärldens bästa persongallerier, den är väldigt rolig, och den lyckas hålla samma höga kvalitet nästan ända till slutet. Det märks att den är skapad av människor som också arbetat med The Office. Båda serierna lyckas nämligen få en att tycka om och bry sig om dess karaktärer. Trots att de ofta är ganska enerverande personer.

Därför var det extra kul att gå tillbaka till hur allt började. I seriens pilot möter vi Leslie Knope (Amy Poehler) som jobbar inom parkförvaltningen i den lilla staden Pawnee i Indiana. Knope är just en något enerverande figur – och inlednings bär hon drag av Michael Scott från Office. Hon klantar till det en del, de andra på kontoret driver med henne, men hon menar väl.

Det är precis detta som är det negativa med Parks and Recreations pilot och hela första säsong (som dock bara ligger på 6 avsnitt) – man vet inte riktigt vad man ska göra med karaktären Leslie Knope. Som tur är, är detta något som serieskaparna insåg till den andra säsongen, och det är först då hon tillåts blomma ut till en helt fantastisk figur. Och Poehler tillåts briljera.

Nu är det inte så att piloten eller den första säsongen är dåliga. Verkligen inte! Jag ber er bara – har ni inte sett serien tidigare, ha lite tålamod med den inledningsvis. Den utvecklar sig senare till något helt fantastiskt.

För övrigt måste jag bara nämna vilken fantastisk ensemble det är i Parks and Recreation. Förutom Poehler, ser vi Rashida Jones, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Aziz Ansari och Chris Pratt i huvudrollerna. Alla har idag stora karriärer - Pratt spelade till exempel huvudrollen i Jurassic World.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play