Händelser:
Intervju: Filip Hammar
Intervju: Filip Hammar
2015 var ett händelserikt år för duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Dokumentären Trevligt folk, ny säsong av Breaking News, den helt nya serien Jorden runt på sex steg, Filips insats i HBO-filmen 7 days in hell, och givetvis ett nytt avsnitt av deras podcast varje vecka. 2016 ser ut att fortsätta i samma stil. Vi har pratat med Filip Hammar om kommande program, TV-serier och hans omtalade skådespelarkarriär.

Kan du berätta något om den programserie som du och Fredrik håller på att spela in nu?
Just nu spelar vi in en andra säsong av "Jorden runt på sex steg". Filmandet är utspritt över ett halvår eftersom det är tämligen krävande inspelningar och vi kan inte vara borta i hur långa sjok som helst från våra familjer. När vi inte filmar den här serien, så skriver vi på vårt första filmmanus. Om allt går som vi hoppas så blir det inspelning i vår.

Efter ”skitåret 2013” (som du sa i podcasten), känns det som att ni åter satsat mycket på nyskapande program där ni reser omkring i USA och världen. Hur tycker du att programmen blivit? (tänker då på La Bamba och Jorden runt på sex steg)
Jag tycker att vi har haft en jävla bra period de senaste åren. Nugammalt och Hissen var besvikelser. Inte bara för tittarna – utan även för oss. Men de fungerade bra som tändvätska. Och La Bamba och Ska vi göra slut och Jorden Runt är alla produktioner jag är stolt över. Jorden Runt är dessutom ett format som redan börjat resa runt i världen. Nästa år kommer flera länder producera programmet. Jag är helt övertygad om att det på så sätt blir vårt mest framgångsrika program nånsin!

Är streaming något som ni märker av gällande tittarsiffror på era TV-serier? Ni brukar säga att ni föredrar att man ska se dem på TV för Kanal 5’s skull.
Vi försöker att inte ägna för mycket tid åt det där. Det kan hämma kreativiteten. Vi gör bara program som vi tror funkar vare sig det är tv eller nätet. Att siffrorna för det traditionella tittandet går ner är ju en sanning man inte kan blunda för. Men vi tycks klara transformationen ganska bra. Knock on wood. Jorden Runt gick svinbra både på tv och på nätet.

Vad följer du själv för serier just nu, och hur tittar du på dem?
Jag tittar väldigt lite på serier. I princip tittar jag uteslutande på sport och nyheter, och fördjupande nyhetsmagasin. Amerikansk fotboll, basket och fotboll. Anderson Coppers 360 ser jag nästan varje kväll. Och Meet The Press är en högtidsstund varje söndag.

Och såklart: Vilken är den bästa TV-serien någonsin?
Det måste väl ändå vara West Wing?

Är det fortfarande så att du inte gillar fantasy och science fiction? Har du sett Game of Thrones?
Jag hatar sånt.

Vem av dig och Fredrik skulle du säga har bäst smak när det kommer till tv-serier?
Han, antar jag. För han tittar på alla serier. Jag ser ju ingen.

Hur går det med din skådespelarkarriär?
Vilande. Men jag är öppen!

Hur var responsen på 7 days in hell? Är du bundis med Andy Samberg och Kit Harrington nu?
Det verkar ju som om filmen landade fint. Det är ju inget mästerverk. Lite för mycket stoner-vibb för mig. Men det var svinkul att vara med. Andy och Kit var oerhört vänliga under inspelningen. Men det är inte så att vi planerar att fira jul ihop.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play