Händelser:
Första intrycken - Agents of S.H.I.E.L.D
Första intrycken - Agents of S.H.I.E.L.D
För ett par år sedan började det spridas rykten om en tv-serie från Marvel. När sedan Agents of S.H.I.E.L.D uppenbarade sig på IMDB så var det många, inklusive jag själv, som började fantisera om en tv-serie med Downey JR, Sam Jackson och grabbarna. När det stod klart att Joss Whedon, ”The King of The Nerds” skulle stå bakom serien nådde förväntningarna nya höjder. Nu har Agents of S.H.I.E.L.D äntligen dragit igång, och de första intrycken är väldigt blandade.

Agent Phil Coulson, spelad av Clark Gregg, står i spetsen för den ganska underliga ensemblen figurer som utgör Agents of S.H.I.E.L.D. Ni minns såklart Agent Coulson från ”The Avengers”, där det sista man såg av honom var när Loki satte sin spira genom hans hjärta. Ett logiskt dilemma som man snabbt tar itu med i avsnitt 1, där man får veta att han genomgått någon slags superhemlig operation som räddat hans liv. Nu ska Agent Coulson sätta ihop ett team som ska bekämpa och kontrollera övernaturliga fenomen, som sker alltmer ofta i världen nu när det är allmänt känt att superhjältar och aliens från andra dimensioner existerar.

Det står snabbt klart vilken typ av tv-serie detta är. Den följer det gamla klassiska formatet: new episode, new case, där varje avsnitt är fristående. Precis som t.ex Arkiv X eller Supernatural. Personligen blev jag besviken när jag insåg att det var så det låg till. Även om jag tycker att Arkiv X är en av de bästa tv-serierna som någonsin gjorts, så blir det svårt att fastna i den här typen av serier. De introducerar en ny antagonist i varje avsnitt, och det blir svårt att bygga upp en vettig och intressant story på bara 40 minuter. Det hade vart roligare med en kontinuerlig storyline som utvecklas i takt med serien.

Karaktärerna kring Agent Coulson känns inte superintressanta dom heller. I princip hela casten är runt 25 år, vilket inte känns särskilt trovärdigt. De har efter 4 avsnitt inte imponerat alls, men det är för tidigt att döma ut dem helt. Höjdpunkterna hittills är cameos från två av skådisarna i The Avengers, samt delen som utspelar sig i Stockholm i avsnitt 4.

Sammanfattningsvis är Agents of S.H.I.E.L.D hittills en helt okej serie. Inte superengagerande, men ganska underhållande. Jag hoppas att de adderar mer hjärna i fortsättningen, och försöker ta den bortom hjärndöd tv-underhållning. Den har stor potential som inte används, och jag hoppas de inser det själva.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
simon.karlsson@tv-serier.nu
15 följare
Ser just nu: 100 Code
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play