Händelser:
Intervju - Fredrik Wikingsson
Intervju - Fredrik Wikingsson
Med anledning av förra veckans artikel om Filip och Fredrik, passade vi såklart på att fråga Fredrik Wikingsson om hans och Filips nya program, tv-serier och en del annat. Dessutom utsätts han för ett exklusivt Filip och Fredrik-test!

När kände du att ni blev ”Filip och Fredrik” som koncept?

Det har jag fan ingen koll på! Men det var någon som skickade en gammal artikel häromdagen, och där kallades vi ”Ursäkta Röran-gänget”. Det var den terminologin som gällde för tio år sedan, med ”Varan-gänget” och ”Killing-gänget” och sådär. Men jag vet fan inte vad det där kan ha varit, men vi har ju samma begynnelsebokstav i namnen… Det tog kanske tre-fyra år innan det blev ”Filip och Fredrik” i rubriker.

Ni har berättat i podcasten om ett nytt program där ni åter filmar ute på fältet, kan du säga något om det eller är det classified?

Nej nej, det är inte classified! Vi håller på att spåna på det just nu. Vi ska vara i Kalifornien hela vintern och göra tv där, och arbetsnamnet på programmet är ”Min vän Filip”. Det ska handla om Filips medelålderskrisande hjärna, om de drömmar han haft som aldrig realiserats. Han undrar ifall han har valt fel i livet, och då ska jag låta honom testa olika drömmar han haft. Vi är tillsammans hela tiden, men jag fungerar som berättare i programmet. Det blir ett program om vänskap och om att fara runt och träffa härliga människor!

Vilka tv-serier följer du själv just nu?

Jag försökte ge Masters of Sex en chans, men det tyckte jag inte var så jävla gripande. Jag kollar på Walking Dead till och från, och såg säsongsfinalen som alla reagerade så starkt på, men jag tyckte inte den var så konstig. Game of Thrones såklart, när det nu drar igång, och samma sak med Mad Men.

Hur kollar du på tv-serier?

Det mesta köper jag via amerikanska iTunes, där jag har ett konto. Många tycker att det är opraktiskt, men det funkar bra för mig. Jag betalar gärna, jag har Netflix och har till och med köpt ett Hulu-abonnemang. Jag har råd! Men dyker det upp ett avsnitt av något som inte görs tillgängligt via iTunes eller något annat, då får man väl lösa det på annat sätt.

Vilka är dina bästa tv-serier någonsin?

De som har betytt mest för mig är The Wire och West Wing. Jag har sett om dem flera gånger, och det är nog de två som betytt mest.


Jag har gjort ett litet test med fem olika citat från era produktioner, och tänkte testa ifall du plockar dem.

Vad roligt! Det är långt ifrån säkert att jag tar dem, tyvärr.


Citat ett: ”Och så kanske en liten runk”

Det är från Boston Tea Party, jag vet till och med att det var säsong ett, avsnitt två tror jag, det handlade om pengar.


Citat två: ”Jag skulle vilja ha en kebabrulle”

Fredrik: Det är från 100 höjdare! Jag minns det där så väl, för i programmet ser vi hur Filip spyr efter han har ätit en kebabrulle. Detta var i själva verket tre dagar senare, men det var några redigerare som upptäckte det där med kebabrullen och tyckte det var kul, så de skrev om historien lite. Jag har alltid uppskattat när redigerare gör så!


Citat tre: ”This guy is allright!”

Oj! Nej det vet jag inte.

Det är från erat sommarprat, när ni är på en bar i USA och en kille trycker in en pissoar-tvål i din mun. När du efteråt spyr, säger han ”This guy is allright!”

Ja såklart! Det minns jag mycket väl, men den var svår, den bommar jag.


Citat fyra: ”Så kan det gå när inte haspen är på, man tömmer sin adrenalindepå”

Det tror jag är första avsnittet av Grattis Världen. Det var väl inte så dåligt, tre av fyra!


Citat fem: ”Jag har många svarta kompisar, Henke Larsson tillexempel”

Det är säsong ett, avsnitt fyra, av Ett herrans liv, med Doktor Alban!


Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid, och tack för alla fantastiska program och podcaster.

Det var så jävla lite, det är jag som ska tacka för fan! Hoppas du gillar dagens podcast, jag tror vi ska spela in nästa veckas avsnitt redan ikväll. Filip kommer hit på söndag och då har vi så mycket att stå i.

Roast & Toast – 10 år med Filip och Fredrik sänds söndag den 15e december klockan 21 på Kanal 5
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play