Händelser:
Skojfriska snutar
Skojfriska snutar
Få saker är så ångestdämpande som att slå sig ner och kolla på en bra amerikansk komediserie. Genom åren har serier som Vänner, Scrubs, The Office och nu senast Parks and Recreation erbjudit mig en ångestfri zon i vardagen. Att efter en hård dag på jobbet eller i skolan titta på bra sitcoms hör till mina favoritsysselsättningar.

Problemet är att de högkvalitativa serierna är relativt sällsynta. För varje bra sitcom, går det minst tio dåliga. Därför glädjer det mig något oerhört att en ny komediserie av hög klass har gjort entré – Brooklyn Nine-Nine.

Nu låter det kanske som att detta är det bästa jag sett på år och dar, och så är kanske inte riktigt fallet, inte än. Serien har fortfarande en del att bevisa, men den första halvan av säsong ett lovar gott.

Jake Peralta (Andy Samberg) är en skojfrisk snut i Brooklyn, och i serien följer vi vardagen i det distrikt han arbetar i. Han är i ständig konflikt med den nye polischefen Ray Holt (Andre Braugher), en man av ordning. Ray Holt är dessutom den första öppet homosexuella polischefen någonsin, och vill göra ett fläckfritt jobb för att tysta de som fnyser åt honom.

Förutom Jake och Ray består huvudkaraktärerna av övriga kollegor på stationen. Ett färgstarkt och sympatiskt gäng, som jag ser fram emot att se (förhoppningsvis) utvecklas. Terry Crews, känd som tuffing i The Expendables, utmärker sig som mjukisen Terry. Värt att notera är också att musikern Kid Cudi, som också spelat i How to Make it in America, gästspelar i ett avsnitt. Hoppas han dyker upp fler gånger!

Jag har tidigare haft ganska svårt för Andy Samberg, och stundtals är han störig även i Brooklyn Nine-Nine. Hans karaktär blir en aning för fjantig och barnslig. När man hittar rätt balans mellan skoj och allvar, och han känns som en riktig människa, fungerar han dock bra.

Serien är skapad av Daniel J. Goor och Michael Schur, som tidigare jobbat med, just det, The Office och Parks and Recreation. Det är också de två serierna som Brooklyn Nine-Nine påminner mest om i ton och humor. Jag hoppas att den utvecklas till att bli minst lika bra som dem.

Brooklyn Nine-Nine rullar just nu på måndagar 22.00 i TV6.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play