Händelser:
Toppnamn i mörkt mordmysterium
Toppnamn i mörkt mordmysterium
Att stora skådespelare gör TV-serier är inget nytt. Men oftast rör det sig om namn som för tillfället inte ligger på Hollywoods A-lista – Kiefer Sutherland i 24, David Duchovny i Californication och Anna Paquin i True Blood är bara några exempel. Välkända namn som får ett uppsving i karriären med hjälp av en bra serie.

Så är dock inte riktigt fallet i HBOs nya satsning True Detective. I huvudrollerna ser vi Matthew McConaughey och Woody Harrelson. McConaughey är just nu hetare än någonsin – hyllad för sin insats i Mud, Scorsese-aktuell med Wolf of Wall Street och Golden Globe-belönad för huvudrollen i Dallas Buyers Club. Harrelson går det också bra för, med den ekonomiska framgången Now You See Me samt inte minst en stor roll i superheta Hunger Games-franchisen.

Att dessa två A-namn gör en TV-serie borgar därmed automatiskt för kvalitet. I söndags började serien sändas på amerikanska HBO, och i Sverige läggs avsnitten ut på måndagar på streamingtjänsten HBO Nordic.

True Detective inleds år 2012 med att Martin Hart (Harrelson) och Rust Cohle (McConaughey) i separata intervjuer berättar om hur de 1995 jobbade som poliser tillsammans. I tillbakablickar följer vi hur de fick ett mystiskt ritualmord på halsen, men intervjuarna verkar också nyfikna på deras relation. Cohle är en suspekt typ, och avsnittet handlar mycket om hur de två poliserna försöker lära känna varandra.

Det är svårt att bedöma en series potential efter endast ett avsnitt, men jag kan lugnt säga att True Detective är extremt lovande. De två färgstarka huvudskådespelarna har en svårslagen kemi, och jag ser fram emot att se deras relation utvecklas. I rollen som Cohles fru ser vi dessutom esset Michelle Monaghan, känd ifrån filmer som Kiss Kiss Bang Bang och Gone Baby Gone.

Storyn med jakten på en förmodad seriemördare kommer inte igång på allvar i det första avsnittet, men jag hoppas och tror att även denna del av serien kommer leverera.

True Detectives första säsong ligger på åtta avsnitt, och det känns som att vi har en mörk, spännande, karaktärsdriven och extremt välspelad resa framför oss. Med två av Hollywoods just nu allra bästa skådespelare.

Nya avsnitt av True Detective läggs ut på måndagar på HBO Nordic.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play