Händelser:
Första intrycken: Helix
Första intrycken: Helix
Jag hade i flera månader väntat på att TV-serien Helix skulle ha premiär. Första gången jag såg någonting från serien var när den officiella Battlestar Galactica-gruppen på Facebook lade upp en första trailer för den, och jag var fast direkt. Den verkade hålla hög kvalitet, både stilistiskt och manusmässigt, och att de antydde att den skulle innehålla virus, monster och science fiction var precis vad jag var ute efter.Jag har nu sett de tre första avsnitten av säsong ett och serien verkar lovande. Redan i första avsnittet får vi lära känna ett gäng forskare, med Dr. Alan Farragut (Billy Campbell / The Killing, The 4400) i spetsen, som beger sig ut till en forskningsstation mitt ute i ingenstans för att utreda varför en av stationens anställda har insjuknat. Självklart visar det sig att det är ett livsfarligt virus som har börjat spridas och vi slängs in i en fartfylld SciFi-serie där man aldrig riktigt vet vem man kan lita på.

En uppfriskande detalj som är värd att ta upp är att det för en gångs skull handlar om ett team som består av fler kvinnor än män, vilket tyvärr är ovanligt i TV-serier. Precis som t.ex Battlestar Galactica innehåller Helix starka kvinnliga karaktärer som är välskrivna och agerar självständigt. Min personliga favorit i serien är än så länge Dr. Doreen Boyle (Catherine Lemieux) som både är rolig och cool. Lemieux hanterar rollen galant och lyckas bli en av de stabila pelare som håller serien uppe under de första tre avsnitten.

Skräckelementen i serien är härligt kusliga. Människor som upplöses i svart slem, zombieliknande attacker och obehagliga hallucinationer gör att man är på helspänn nästan hela tiden. Den lilla Alienhyllningen i form av krypande genom ventilationsrör i jakt på en förrymd smittad är otroligt spännande.Om du är ute efter en ny, spännande TV-serie, med mycket science fiction-inslag så skulle jag rekommendera att du tar sig tid att i alla fall se de tre första avsnitten av Helix och skapar dig en egen åsikt. TV-kanalen SyFy som sänder serien har även gjort det möjligt att titta på den på deras hemsida, helt gratis.

Nu får vi bara hålla tummarna för att serien fortsätter lika kvalitativt som den börjar!

Se Helix på SyFys hemsida
ARTIKEL SKRIVEN AV:
dean.sacirovic@tv-serier.nu
51 följare
Ser just nu: Good Trouble
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play