Händelser:
Topp 5 - Sitcomleads
Topp 5 - Sitcomleads
En huvudkaraktär i en komediserie är ofta den tråkigaste och minst intressanta figuren. Hen brukar vara en blek person, som istället umgås med mer färgstarka individer. Se bara på Ted Mosby i How I Met Your Mother, Jerry Seinfeld i Seinfeld eller till viss del Leonard i The Big Bang Theory. Det finns dock flera undantag, speciellt på senare år, och här är mina fem bästa huvudkaraktärer i en sitcom:

5. John DorianScrubs

Scrubs tappade tyvärr rejält i kvalitet under dess senare säsonger, men under i alla fall de första fyra var det en alldeles enastående komediserie. Dessutom med den fantastiska huvudkaraktären JD – han var rolig, men också mänslig och fin, och spelades galant av esset Zach Braff. Tyvärr försvann en hel del av JDs mänsklighet under seriens gång, och istället blev han mest en lallande idiot. Men den sanna JD ifrån de första säsongerna platsar på denna lista!

4. Leslie KnopeParks and Recreation

Inledningsvis är Leslie Knope fruktansvärt enerverande. Rolig ibland, men extremt tjatig och jobbig. Som tur var insåg människorna bakom Parks and Recreation att Amy Poelher klarade av att spela en riktig människa, och inte bara en karikatyr, och Leslie blev en av de både roligaste och finaste karaktärerna på TV. Under den pågående sjätte säsongen faller hon tyvärr lite i samma fälla som JD, men förhoppningsvis hittar hon snart tillbaka till sig själv.

3. Frasier CraneFrasier

Att en spinoff på Skål skulle bli så lyckad var det nog få som anade, men Frasier är och förblir en av mina favoritsitcoms. Mycket pågrund av den karismatiske huvudrollen, spelad av Kelsey Grammer. Frasier är både sympatisk och pretentiös, rolig och allvarlig, charmig och töntig, men vi står alltid på hans sida, och han lyckas vara precis lika bra under seriens alla 11 säsonger.

2. Michael BluthArrested Development

Michael Bluth skulle kunna vara en typiskt tråkig huvudkaraktär. De övriga karaktärerna i Arrested är egentligen betydligt mer färgstarka, och Michael är alltid den lugne som får reda ut saker och ting. Men så har vi ju Jason Bateman, som är så fruktansvärt skön, och vi har en serie som ständigt överraskar. I små kommentarer kan Michael Bluth plötsligt visa upp osympatiska och egoistiska sidor, och under seriens gång utvecklas han till en väldigt rolig figur.

1. Michael ScottThe Office

Det var lätt att ställa sig tveksam till den amerikanska versionen av den brittiska succén. Men efter en halvdan första säsong, tog The Office rejäl fart, mest på grund av den fantastiske Michael Scott. Michael Scott är en störig jävel, men har alltid hjärtat på rätta stället, och man bryr sig verkligen om honom. Steve Carell gör en magisk insats, och att han hoppade av efter sju säsonger var nog klokt. Hans farväl i s07e22 hör till det finaste jag sett i en TV-serie.

Bubblare: Will Smith – Fresh Prince i Bel-Air
ARTIKEL SKRIVEN AV:
max.lundberg@tv-serier.nu
18 följare
Ser just nu: Watchmen
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play