Händelser:
Halvvägs in - Parks & Rec säsong 6
Halvvägs in - Parks & Rec säsong 6
Förra veckan sändes avsnitt 13 av 22 i den sjätte säsongen av hyllade komediserien Parks & Recreation, och det blev lite av en minisäsongsfinal när serien nu tar en paus över OS. Avsnittet handlade framförallt om avskedet av Ann Perkins och Chris Traeger, spelade av Rashida Jones respektive Rob Lowe, som flyttar till annan stad för att bli föräldrar. Frågan är nu hur framtiden ser ut för de övriga i staden Pawnee.

Rent produktionsmässigt blev det klart tidigare i januari att det kommer bli en säsong sju, detta trots att tittarsiffrorna i USA fortsätter att dala. Säsongspremiären i höstas hade 3.27 miljoner tittare, vilket kan jämföras med The Big Bang Theory, vars säsongspremiär samma kväll hade 18.99 miljoner tittare. Parks & Rec, fortsätter dock att hyllas av kritiker och för några veckor sedan vann seriens stora stjärna, Amy Poehler som spelar Leslie Knope, en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll. Det är kul att se att NBC vågar att fortsätta satsa på serien.

Om vi kollar på det ur storysynvinkel, ska det bli intressant att se hur serien tar sig vidare efter det emotionella avsnitt tretton. Att Ann och Chris försvinner ur serien kan bli ett ganska stort avbräck, framförallt Ann. Jag har aldrig varit ett särskilt stort fan av hennes karaktär, men om hon har varit viktig för Leslie, har hon varit nästan lika viktig för serien då hon funkat bra som motpol till just Leslie. Chris hade jag svårt för i början när han dök upp i säsong två men han har växt hos mig med tiden. Men även om jag kommer sakna honom lite, kommer hans frånvaro inte göra lika stor skada som Anns.

Finns det något hopp för fortsättningen av Parks & Recreation då? Ja självklart. Jag kan tänka mig att någon ny karaktär, antingen i nästa säsong eller redan i slutet av den nuvarande, försöker ta plats vid Leslies sida. Annars har hon ju sin make, Ben, och deras nya arbetssituation hintar om en intressant utveckling i deras relation. Potential för utveckling finns det även för karaktärer som Donna, som fortfarande är ganska anonym efter sex säsonger, och April, som snabbt växte till en favoritkaraktär men som stagnerat i utvecklingen senaste säsongerna. Detta plus att Ann och Chris inte hade så stor del i den yrkesmässiga delen av storyn gör att risken för en nedåtgående trend vad gäller kvalitet inte behöver vara alltför stor. Kanske får vi istället se en uppåtgående trend i antalet tittare.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
kristoffer.nordin@tv-serier.nu
6 följare
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play