Händelser:
Första intrycken: Jättebästisar
Första intrycken: Jättebästisar
Johan Glans syns just nu för andra gången under kort tid i huvudrollen i en komediserie på TV4. I höstas var det prästserien Halvvägs till himlen som gällde, en serie som redan nu känns bortglömd. Nu är han tillbaka i nya Jättebästisar. Denna gång har han även sin gamle partner David Batra vid sin sida. Kan det göra att detta projekt blir mer minnesvärt?

Jättebästisar handlar om de gamla kompisarna Lennart (Batra) och Peter (Glans). Lennart är musikjournalisten som blir sugen på att söka upp sina Indiska rötter och samtidigt förnya sin vänskap med Peter. Peter är barnprogramledare som vill mer. När han väl får chansen fuckar han upp det via ett fylle-youtubeklipp. En time-out är på sin plats och han bestämmer sig för att följa med Lennart till Indien. De åker dit med någon slags föreställning om att de ska finna sig själva men det de framförallt gör är smågnabbas, vilar vid poolen och undviker Sverige.

Serien lanseras som en dramakomedi men tyvärr blir det inte särskilt mycket av någon vara. I första avsnittet, som var väldigt upp och ner men ändå något lovande, störde jag mig mest på rollsättningen. Skådespelarna i sig har jag inget emot, jag gillar båda två och tycker de är begåvade komiker. Dramadelen har de dock en hel del att jobba på innan det blir övertygande. Karaktärerna (den konflikträdde musikjournalisten och programledaren som vill ta sig uppåt) som sådana är inte helt ointressanta men jag har verkligen svårt att köpa Glans och Batras tolkningar. De blir mest upprepningar av sina tidigare roller och karaktärer.

Jag hoppades dock att det kunde utvecklas åt rätt håll, att Batra och Glans kunde växa in i rollerna, men avsnitt två gick åt det sämre hållet. De två karaktärerna en introducerades för i första avsnittet kändes för det mesta helt borta och istället blev det ännu mer tydligt att vi får se Glans och Batra i sina gamla vanliga paradroller. Humornivån höll dock en jämnare nivå även om den nivån var ganska låg.

Med Glans och Batra framför kameran och bl a Henrik Schyffert och Johan Rheborg bakom kameran hade jag förväntat mig mer. Jag hade i alla fall inte förväntat mig en föga innovativ och allmänt platt dramakomedi med både bristfällig drama och komik. Kanske hade det blivit bättre om fler kvinnor fått större utrymme i och kring serien och inte bara fått periferi-roller där de antingen är i vägen eller förstör för männen i serien.

Jättebästisar kanske tar sig, det är ju trots allt inte det sämsta jag sett, men det är ytterst tveksamt om jag kommer vara med på den eventuella utvecklingen till det bättre.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
kristoffer.nordin@tv-serier.nu
6 följare
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play