Händelser:
Topp 5 - GoT: Mest minnesvärda scener
Topp 5 - GoT: Mest minnesvärda scener
Denna text innehåller spoilers som avslöjar handlingen av säsong 1-3. Vi avråder dig från att läsa vidare om du inte har sett de första tre säsongerna av Game of Thrones.

Den 6:e april är det som bekant dags för den sjukligt efterlängtade säsongspremiären av Game of Thrones. Vi tittare har efter tre säsonger fått bevittna många minnesvärda scener som etsat sig fast på våra extatiska, alternativt lamslagna näthinnor. Men vilka ögonblick har egentligen satt sig hårdast?

5. Samwell Tarly’s surprise kill
Jag minns det I Ultra HD. Korparna som samlats i trädet utanför rucklet i skogen. Gilly’s förtvivlade ansikte när en White Walker uppenbarar sig bland träden. ”He’s here for my baby” skriker Gilly. Men den tjocke, men ack så godhjärtade unga Sam har andra planer. Med sin kniv av ”Dragonglass” tilländagör han det intet ont anande, blåa monstrets miserabla existens. Heja Samwell!

4. Jaime Lannister tappar en hand
Ja, det var nog ingen som såg det komma. Visst förstod man att det var något lurt med grabbarna som höll ”The Kingslayer” fången. Men det var mitt i ett, vad det verkade som, lyckat övertalningsförsök från Jamies håll som det hände. Det kom från ingenstans, och Jamies avgrundsvrål av smärta bevisade att det verkligen hade hänt. Stackars Jamie. Undrar om syrran fortfarande kommer finna honom attraktiv.

3. Khaleesi begår berättigat massmord
Som man hatade den skalliga gubben som hånade Daenarys ”Stormborn” Targaryen i Astapor. Ett klassiskt as, med alla attribut det innebär. När Daenarys till slut gick med på att byta en av sina drakar mot ”The Unsullied”, blev man förtvivlad. Men när Khaleesis mörka ansiktsuttryck vändes mot kameran, insåg man att hon hade något lurt på gång. Och när hon mycket riktigt, till slut lät sin drake tillintetgöra den skalliga gubben och hans lakejer kunde man somna gott.

2. Valar Morghulis
Assassinen Jaqen H’ghar är en karaktär man kommer minnes länge, trots hans mycket korta medverkan i serien. Han utför tre mord åt Arya, och hjälper henne fly från den ångestladdade borgen där hon hållits fången. När Arya till slut säger farväl, vänder sig Jaqen H’ghar om, med ett nytt ansikte!! Han är alltså en face-shifter. Hur mäktigt är inte det?

1. Fest i gott sällskap
Jag antar att det en ganska väntad, och därmed lite tråkig scen som kniper förstaplatsen. Å andra sidan inser man att det inte finns någon konkurrent, när man scannar efter någon i huvudet. Bröllopsmassakern är redan tv-historia. Aldrig någonsin har de sociala nätverken svämmat över till den grad som de gjorde efter avsnitt 309. När knivhuggen börjar falla över den gravida och nygifta Talisa Stark’s mage, hamnade man i emotionell chock. När chocken till slut släppte, stod det klart att man bevittnat något man aldrig skulle glömma. En värdig, och mycket blodig förstaplatshållare på denna lista.

Bubblare. Ned Stark’s avrättning
Om Ned spelats av någon annan än Sean Bean hade hans dekapitering toppat listan. Men att Sean Bean’s karaktär dör blev vardagsmat redan för flera år sen R.I.P Eddard. Du var en mycket sympatisk och värdig ledare av Norden.
ARTIKEL SKRIVEN AV:
simon.karlsson@tv-serier.nu
15 följare
Ser just nu: 100 Code
SENASTE ARTIKLARNA
Det nya sättet att bedöma TV-serier!
Android-appen är här!
iPhone-appen är här!
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play