Händelser:
Robin Hood
SÄSONG 1
Säsong 1
Vi har alla hört talas om legenden i Sherwoodskogen. I den svunna tid då en grupp laglösa trotsade rikets lagar och gränser för folkets bästa. Berättelsen om ett band tjuvar ledda av en man med luva och ett pilkoger på ryggen, berättas återigen i en produktion av BBC, Robin Hood. Jonas Armstrong går in helhjärtat i titelrollens kläder. Vi ser smärtan tåras från hans ögon och passionen för rättvisan brinna i hans blick. Frågan om hur denna berättelse kommer att behandla den ryktbara hjälten återstår.

Vi möter upp Robin och hans klumpiga och ständigt hungriga tjänare Much (Sam Troughton) i en sammandrabbning med sheriffens män. Soldaterna är tungt men billigt bepansrade, och är i färd med att bestraffa en tjuv för att ha jagat på kungens mark. Stämningen höjs en smula av klassisk spänningsmusik, som klingar igenkännande, men inte imponerar särskilt mycket. Det som överraskar är däremot Robins löjliga pricksäkerhet med bågen.

I sista ögonblicket, då tjuven ska förlora sin hand, dyker pil efter pil upp, och hamnar en millimeter från soldaterna och ramar in sitt mål. En huvklädd Robin Hood kliver fram bakom trädet och hans röst mullrar av rättvisans ord och klingar av ett hån mot den nya ordningen i hans land.

Robin och Much har nämligen kommit tillbaka från det Heliga landet, utmattade och längtansfulla till det idylliska England de minns. Bara för att komma till ett land av härdade fattiga bönder och tysta mörka hallar i Nottinghams hjärta. Sheriffen av Nottingham (Keith Allen) sitter med blanka stövlar på konungens tron, med sin trogna vapendragaren Guy of Gosbourne (Richard Armitage) vid sin sida.

Keith Allen bjuder i sheriffrollen bjuder på en stark personlighet och underhållande mimik. Stämningen lättas också upp av Much, som alltid ramlar in i trubbel och snubblar över mindre klipska ord när han försöker rädda sig ur knipan.

Efter första avsnittet blir resten av säsongen ganska fristående med små äventyr i Nottingham som lyckligt klaras upp i slutet av varje avsnitt. De längre intrigerna som slumrar i bakgrunden är hjärtekvalen mellan Marion (Lucy Griffiths) och Robin, och den långa väntan på Kung Rikards återkomst.

Ju mer äventyr i Nottingham man får se ju mer börjar man älska den överdrivna filmmusiken och de billiga och torftiga kostymerna. I Robin Hoods värld vill jag försvinna in i en svunnen tid med tappra riddarhjärtan, charmant stridskonst som bekämpar sluga hovmän och räddar bönder från grova orättvisor.

Kort sagt, en stor berättelse i miniformat som underhåller, men de riktigt stora intrigerna som verkligen lockar mig, glimtar först till i det sista avsnittet och räddar säsongen. Först då börjar jag hungra efter mer.
RECENSION SKRIVEN AV:
frida.albinsson@tv-serier.nu
3 följare
Ser just nu: Merlin
VAD ÄR TV-SERIER.NU?

Hur långt har du egentligen sett av Game of Thrones? När kommer nästa avsnitt av The Walking Dead ut?

TV-serier.nu hjälper dig att hålla koll på alla TV-serier du följer. Som medlem hos oss får du en enkel överblick över dina serier och kan dessutom följa vad dina vänner tittar på, sätta betyg och hitta nya, spännande TV-serier.
Välkommen!

Ladda ner vår app från App Store eller Google Play!

Hämta i App Store Ladda ned på Google Play